Utvalt inlägg

Google Ads ger många fördelar

De flesta företag idag vet vikten av att synas online. Även de mest motsträviga företagen har – som en följd av minskad omsättning – insett att man gör bäst i att skaffa sig en digital närvaro. Genom detta så får man helt nya verktyg att skaffa sig nya kunder och där kunderna i fråga dessutom redan från start är intresserade av den tjänst och produkt man säljer.

Alla använder Google idag. Oavsett vad vi söker efter så är svaret bara en klick bort. Nya joggingskor, information om en plats, kontakt med en snickare: allt detta kan sökas efter på Google och detta innebär att man som företag kan skaffa sig nya kunder genom att synas i sökmotorn. Traditionell reklam – annonsering i tidningar, reklamfilmer på tv eller exempelvis jinglar i radio – ger inte lika mycket valuta för pengarna och innebär en större risk för ett företag.

Genom att istället lägga pengar på digital marknadsföring så kan man skapa kampanjer som riktar in sig på rätt målgrupp, på rätt geografiskt område, på helt rätt sökord och därigenom också få besökare till hemsidan som aktivt sökt efter den produkt eller tjänst man erbjuder. Detta kan primärt ske på två olika sätt: genom traditionell SEO eller via Google Ads. Här ska vi gå igenom lite kring det senare alternativet.

Google Ads – en flexibel, prisvärd lösning

Vid en sökning på Google så presenteras olika hemsidor i en lista och där du dessutom kan scrolla dig vidare bland rankade sidor. Att hamna på förstasidan är målet då det är där de flesta kunderna väljer att gå vidare från. Sida två innebär färre klick, sida tre ännu lite färre – och så vidare. Att ligga på toppen – de tre första placeringarna – av den första sidan är det som bör vara målet för ett företag och detta är något som man når genom att anlita en partner inom SEO.

En SEO-byrå har verktygen och kunskapen för att göra det jobb som krävs för att få en hemsida att bli relevant för de algoritmer Google använder sig av och där man som företag kan börja skörda och njuta av frukterna av arbetet efter en tid. Fördelen med detta är att en hemsida som rankar högt – och ligger på förstasidan – drar till sig 70% av alla de klick som sker av privatpersoner. Nackdelen är att det tar tid. Att jobba upp en sida till Googles förstasida är en tidskrävande process som – beroende på konkurrensen – kan kosta mycket pengar rent initialt. Att välja rätt SEO-byrå blir därför extremt viktigt.

Ett alternativ till detta är att använda sig av Google Ads. Google Ads innebär att ett företag och en hemsida hamnar överst på förstasidan – men då bland annonserna snarare än i den organiska listan. Nackdelen med detta är att dessa, rent statistiskt, bara lockar till dig 30% av klicken. Det handlar emellertid – återigen, beroende på vilket sökord och bransch – om ganska många klick också.

För att ge lite perspektiv kring Google så kan vi säga att att det sker ungefär 40.000 sökningar i den sökmotorn – varje sekund. Baserat på detta så är 30 % ändå att anse som ganska mycket, eller hur?

De stora fördelarna med Google Ads

I många fall väger fördelarna med Google Ads upp nackdelarna. En stor fördel med denna tjänst är att man som företag – oavsett hur pass länge man funnits – alltså kan hamna överst på Google och konkurrera på allvar. En annan fördel är att kostnaden fördelas per klick. Du som företagare betalar för varje klick som leder en besökare till din hemsida. En undermåligt utformad kampanj på Google Ads innebär således inte någon ekonomisk ruin. Inga klick – ingen kostnad.

Dessutom så finns inga krav på någon minimum investering för Google Ads. Oavsett vilken budget man har för marknadsföring så kan man konkurrera.

Den stora fördelen i övrigt är att Google Ads ger tydliga värden för mätning. All typ av marknadsföring online är mätbar. Det är den stora skillnaden mot traditionell marknadsföring. Men, med Google Ads så får man mätbarhet i egentligen alla led. Man kan mäta egentligen allt: vilka sökord fungerar, vilka fungerar inte. hur stor är trafiken och när – och varifrån – drivs den som hårdast? Allt detta – i kombination med tjänstens överlägsna flexibilitet – gör Google Ads till ett kraftfullt vapen att bygga vidare på.

Kombinera Google Ads med SEO

Med detta menar vi att man som företag kan dra lärdomar av Google Ads och se vad som fungerar – och vad som inte har fungerat på ett tillfredsställande sätt. Dessa läropengar kan sedan användas i ett framtida SEO-arbete med hemsidan där man fokuserar på de sökord som visat sig fungera.

Att kombinera ett gediget- mer långsiktigt – arbete med SEO tillsammans med Google Ads, genom en kickstart och genom uppföljande kampanjer, har visat sig vara ytterst gångbart och det är något som företag idag verkligen kan dra nytta av. Rådet är att kontakta en partner som både skräddarsyr en kampanj på Google Ads och som sedan även sköter arbetet med SEO. Det gör skillnad.

Stora fördelar med kameraövervakning

Det finns två läger då det handlar om kameraövervakning och det är också tydligt att ämnet skapar viss irritation och frustration. Å ena sidan så pekar man på att en kamera kan komma att inkräkta på den personliga integriteten och den egna rätten till frihet.

Å andra sidan så finns det också de som löper risk för att utsättas för brott och där kameraövervakning dels kan fungera preventivt – och dels också bidra till att gärningsmän kan identifieras snabbare i händelse av att ett brott de facto äger rum.

Fler och fler har under de senare åren kommit att byta läger i frågan. I våra större städer syns en högre brottslighet där exempelvis skjutningar och narkotikahandel sker öppet. Man är som privatperson beredd att offra lite av den egna friheten för att bidra till att minska brottsligheten. Därför är också kameraövervakning mer accepterat idag.

Kameraövervakning ger ökad effektivitet

Det handlar även om mer än att bara förhindra brott. Kameraövervakning för företag i Stockholm innebär att man dels kan säkra upp området och egna lokalerna och göra att exempelvis inbrott och skadegörelse kan förhindras, men dels så handlar det även om att kamerorna integreras i den egna verksamhet. Detta kan konkret innebära att man använder kameror för att öppna vissa dörrar och grindar samt att kameraövervakning också kan kopplas mot en central.

Det senare är en perfekt lösning vid exempelvis ensamjobb: du är ensam i lokalerna – med du har alltid någon med dig som kan larma om någonting oförutsett skulle ske. Genom att använda sig av kameror kan företag både skapa tryggare arbetsplatser – och en mer effektiv arbetsgång.

Tydliga lagar och regler att följa

Viktigt är emellertid att förstå att det finns tydliga regler kring kameraövervakning för företag i Stockholm. Syftet är inte att du som arbetsgivare ska använda kamerorna för att kontrollera din personal och se över hur de arbetar. Det handlar om lagar och regler som rör allt från hur kamerorna placeras vidare till hur materialet får användas.

Är du intresserad av kameraövervakning så är rådet att du anlitar en expert på området som kan hjälpa dig att sätta igång med installationen och med att implementera systemen i din verksamhet – på ett sätt som följer lagar och regler.

Hyra bostad Stockholm – tänk på detta

Funderar du på att flytta till Stockholm men känner en osäkerhet kring bostadssituationen? Det finns visst fog för denna oro. Att hyra bostad i Stockholm är ingen enkel och spikrak resa. För de flesta så handlar det om en kamp där man tvingas ta sig över en massa hinder och där man dels också lär sig att vassa armbågar, i många fall, är en förutsättning för att hitta en lägenhet. Det krävs ansträngningar för att hyra bostad i Stockholm och det måste man vara inställd på.

Få har lyckan i att komma till Stockholm och direkt ha en bostad som man kan bo i så länge man vill. För de flesta så handlar det om att man få agera flyttfågel: man bor i en kortare period i en bostad innan det är dags att flytta till nästa – och sedan till nästa. Det är inte ovanligt att se att vissa betar av 7-8 bostäder under något år. Detta säger en hel del om vad som väntar.

Många blir lurade på bostäder

Till mångt och mycket kan detta förklaras av att det saknas hyresrätter. Man har i flera år fokuserat på bostadsrätter – både sett till byggnationer och sett till de stora ombildningar som skett över hela Stockholm. Saknar man pengar att köpa en lägenhet så får man förlita sig på att hyra bostad i Stockholm i andrahand.

Vilket kan innebära de scenarion vi ovan nämnde, men även att man kan råka ut för rena bluffar. Tyvärr så sker sådana och alla dessa bygger också på att utnyttja den desperation man kan känna som bostadslös: man tänker inte logiskt och rationellt. Man kan i och med detta skicka pengar i förskott för en lägenhet man inte sett annat än på bilder – och som inte ens existerar i verkliga livet. Rådet är att man försöker tänka rationellt även i de mest desperata tiderna. Låter det för bra för att vara sant…

Registrera dig på en bostadsförmedling

Vi tänkte ge några snabba tips för dig som vill hyra lägenhet i Stockholm och förhoppningsvis förenkla din jakt på bostad. Tips som ser ut som följer:

  • Registrera dig hos Samtrygg. Samtrygg är en bostadsförmedlare som finns över hela Sverige, men vars stora fokus ligger på Stockholm och Göteborg. Man fungerar som en länk mellan uthyrare och hyresgäster. Alla som registrerar sig gör detta med bankid – och kontrolleras samtidigt exempelvis ekonomiskt. Utöver att det dagligen kommer ut en massa lägenheter och andra bostäder för uthyrning så kan man även få hjälp med allt från att skriva avtal, vid hantering av nycklar, med betalning av hyra och med olika juridiska frågor som kan dyka upp längs vägen.
  • Var öppen. Du kommer inte att få en lägenhet innanför tullarna. Ställ in dig på det och om du, mot förmodan, skulle lyckas med detta så ska du se det som en bonus. Fokusera istället på att hitta bostad utanför Stockholm. Förorterna är dels extremt fina och har miljöer som slår det mesta. Dessutom så är det – som en följd av gentrifiering – ofta där det genuina Stockholm finns. Kan du vara mer öppen med var du vill bo så kommer du att ha enklare att hyra bostad. Så enkelt är det.
  • Berätta. Ingen kommer att ge dig en lägenhet som en följd av slumpen. Däremot kan du påverka din lycka genom att göra dig själv hörd: berätta för folk att du söker bostad att hyra. Använd sociala medier. Det finns alltid någon som känner någon som känner någon.

Fördelar med Windows 11

Windows 11 kanske inte riktigt blev den bomb som många hade hoppats på och detta medförde också en ganska stor kritik. Kritiken byggde på orealistiska förväntningar och på en kravbild som egentligen borde anses vara lite av en utopi. Bryter man ner Windows 11 och ser på saken mer objektivt så handlar det nämligen om en programvara med riktigt många fördelar.

Visst. Det har ändå gått sex år sedan Windows 10s lansering och med detta kommer också en växande förväntning. Det får man respektera: Windows har en trogen följarskara och för dessa är varje ny lansering en viktig del av livet. Windows 11 blev, i mångas ögon, lite för lik sin föregångare och många känner därför en viss besvikelse. Men, det handlar ändå om en programvara som kommer med många fördelar och som verkligen kan göra skillnad i både vardag och under arbetsdagen.

Den stora fördelen ligger i det visuella. Med en helt ny – och snygg! – design så får man en upplevelse för ögonen: ikonerna är både mer tilltalande och enklare att lokalisera. För exempelvis gamers så blir spelupplevelsen maximerad och betydligt bättre än vad Windows 10 kan erbjuda. Där kan en uppgradering verkligen löna sig.

Köp Windows 11 redan idag

En annan stor fördel med att köpa Windows 11 är att det blivit betydligt smidigare att koppla skärm till en laptop. Vilket passar den moderna människan som arbetar både hemifrån och på kontoret och som exempelvis har en fast skärm på två olika ställen. Att man även skapat en väg för att kunna använda sig av pekskärmar är ett stort plus och något som av många varit väldigt efterlängtat sett till bristerna som funnits med Windows 10.

Teams är en annan nyhet som många hunnit vänja sig vid under pandemin. Vi har varit bundna till mer hemmajobb och för många har Teams blivit det perfekta verktyget för att kunna arbeta effektivt och för att upprätthålla kontakten med sina kollegor. Vi skulle, baserat på allt detta, definitivt ge dig rådet att köpa Windows 11. Det är, helt enkelt, en riktigt bra investering.

Operativsystem – så hittar du rätt

Dags att köpa operativsystem? Det är en fråga som de flesta av oss någon gång ställs inför. Frågan är bara hur man ska tänka? Det viktigaste är att man först och främst utgår från sina egna behov och de krav man själv ställer i samband med att man arbetar, slösurfar eller exempelvis spelar spel på nätet.

Ett operativsystem ska anpassas mot de egna kraven och felet många gör är att man gapar efter för mycket – man investerar i ett operativsystem som är för avancerat och vars funktioner och tillägg knappt används. Givetvis är även det motsatta vanligt: man väljer att snåla och köpa operativsystem som inte alls når den verkshöjd man förväntar sig.

Ska vi ge ett annat råd i frågan så är det att välja operativsystem från en erkänd och stor aktör på marknaden. Det finns anledningar till varför exempelvis Microsoft är störst. Folk köper inte deras produkter och lösningar för att vara snälla och av gammal vana – man köper dessa av den enkla anledningen att de är bäst.

Viktigt att köpa rätt operativsystem

Ett operativsystem från Microsoft – och då gärna en ny version – ger dig större säkerhet, en bättre användarvänlighet, ett större spektrum av tjänster och en enklare väg till att organisera innehållet utifrån dina egna preferenser. Utöver detta så anpassas ett operativsystem från Microsoft även efter de nya behov som vi skapat oss under de senare åren.

Den fasta arbetsplatsen är inte längre lika relevant som förr – vi är mer flytande och vana vid att där vi ställer vår dator är också vår arbetsplats. Detta blir enklare med ett operativsystem från exempelvis Microsoft som i allra högsta grad insett värdet av att möta den moderna människans behov och utmaningar.

Man brukar likna ett operativsystem med en dirigent och där alla program på datorn är de musiker som ska följa dirigentens uppmaningar. Liknelsen ger en bra bild av hur ett operativsystem fungerar och hur rätt sådant kan göra skillnad. Med rätt operativsystem skapas ljuv musik och härliga symfonier. Med fel system så blir det skränigt och i längden outhärdligt.

Hitta tandläkare på nätet

En tandläkare förr var mer av en konstant än vad fallet är idag. Förr så hade man en tandläkare och det var till denne man årligen gick för undersökningar och diverse behandlingar. På gott och ont: man utvecklade förvisso en relation till sin tandläkare – men man var också bunden till dennes prissättning, behandlingsmetoder och lokaler. Idag har man som kund en större valfrihet och genom att hitta en tandläkare på nätet kan man också få både bättre priser och bättre service i övrigt.

Att årligen besöka en tandläkare är viktigt sett till att detta ger bättre möjligheter att upptäcka och åtgärda eventuella dentala problem i god tid och att det dessutom är något som gör skillnad för hälsan i övrigt. Problem med tänderna kan sprida sig och leda till andra, betydligt värre åkommor där exempelvis cancer är ett tydligt exempel.

Men, många väljer bort detta årliga besök och man gör det av flera skäl. Dels så handlar det om att man har svårt att offra tid: man måste ta ledigt från jobbet och har i och med detta svårt att komma loss. Dels så handlar det om pengar: man tar ledigt och förlorar inkomst – plus det faktum att en tandläkare i Solna också kostar sin beskärda del för den undersökning som sker. Ett annat skäl handlar om att man känner obehag. Få tycker om att gå till en tandläkare och för vissa utvecklas även något som kan angränsa till ren fobi.

Fördelar med en ny tandläkare i Solna

Genom att hitta tandläkare på nätet så kan alla dessa frågetecken komma att redas ut. Vi förklarar detta genom några punkter som visar varför det är en fördel att använda internet, sondera marknaden och exempelvis välja en tandläkare i Solna snarare än en tandläkare i centrala Stockholm:

  • Priset. Tandläkare har en fri prissättning och detta skapar, som inom alla branscher, en konkurrens. Tydligast blir detta inom estetiska behandlingar, men det syns även skillnader i pris för undersökningar och ordinarie behandlingar. Genom att undersöka prisbilden så kan man också spara pengar på att välja en ny tandläkare.
  • Service. Många tandläkarmottagningar idag fokuserar på att erbjuda en helhetsupplevelse. Servicenivån är högre och lokalerna är skapade för att folk ska trivas – och känna mindre oro. Det senare innebär också att man är väl medveten om att många känner obehag och att en tandläkare i Solna, som ett led i detta, kan erbjuda behandlingar speciellt anpassade för de som lider av fobi eller tandläkarskräck.
  • Akuta behandlingar. Olyckor som sker måste repareras med akut hjälp. Detta gäller i allra högsta grad för tand- och munskador. Idag ser man att många tandläkare avsätter speciella tider för just akuta ärenden. Man har en tandläkare ajour som direkt kan hjälpa till och laga tänder som exempelvis slagits ut under en idrottsmatch.
  • Bättre öppettider. Dagens tandläkare vet att kunderna offrar något för att bli undersökta. Detta innebär att man håller öppet på annorlunda, mer gynnsamma tider så att vanliga Svenssons inte behöver ansöka om ledighet – och förlora inkomst – för att få tänderna undersökta. Detta är ett stort och viktigt steg.

Projektorlampa när bilden slocknar

För att få bra bild och skärpa på dina filmer eller din konferens så behöver du en bra projektorlampa. Vänd dig till leverantörer som kan filtrera dina tankar till ett konkret val av produkt.

Projektorlampor finns i många olika utföranden som alla passar till olika projektorer. Visst är det viktigt att välja en bra lampa om du är ute efter bästa möjliga bild när du ska visa film eller om du vill ha en lyckad visning av något på företaget. Eller varför inte i skolan när du ska visa klassiska filmer på historielektionen, kanske Korpen flyger? Vänd dig till en expert som kan lyssna på allt du har att säga och hitta den perfekta lösningen för just dig. Är du nörden som vill ha den absolut ljusaste och bästa kvalitén? Eller är du mer intresserad av att få något brukbart som är mer prisvärt? En kunnig expert vet vad du behöver.

Projektorlampa för alla typer

Du som vill ha den bästa skärpan kommer att vilja ha en original projektorlampa. Den kommer att kosta mer men du tummar inte på kvalitén inte, du vill ha den bästa kvalitén på filmen. Sedan har vi ju dig som inte direkt är så nördig. Visst, du kan gilla att se en film, men det är inte huvudorsaken till att du har en projektor. Då finns det många lampor som passar alla modeller och är prisvänliga. Sedan är det alla ni där emellan. Det finns lampor för er också, oroa er inte!

Hitta målare på nätet

Det är lätt att hitta en målare online om man vet hur man skall bära sig åt. Offerta och Servicefinder är två exempel på att de sidor som hjälper dig hitta hantverkare snabbt och smidigt. Ett annat enkelt sätt är att söka på till exempel “målare i Stockholm”, du får snabbt upp en rad resultat i din webbläsare och kan läsa mer om valda hantverkare och deras tjänster genom att gå in på de olika företagens webbsidor. Att jämföra priser är relativt enkelt men man skall vara uppmärksam på att den billigaste hantverkaren sällan är den bästa. Det är svårt att veta hur professionell och skicklig en hantverkare som man hittat på internet är. För att förenkla för dig har vi tagit fram några punkter som du bör tänka på innan du släpper in en främmande person i din bostad.

Hitta F-skattebevis

Om verksamheten är registrerad hos Skatteverket så har hantverkaren fått ett F-skattebevis och då vet du att hantverkaren betalar skatt i Sverige. Det är ett tydligt bevis på att verksamheten är seriös och att hantverkaren arbetar professionellt. Det är bra att även kontrollera så att hantverkaren är försäkrad och att hen har ansvarsförsäkring ifall en olycka skulle ske när hen arbetar hos dig. Kolla även upp så att hantverkaren inte har några betalningsanmärkningar och i övrigt är skuldfri.

Gamla kunders referenser säger mycket

Om en hantverkare kan visa på flera goda kundrelationer och goda referenser så borgar det för att även du kommer bli nöjd med arbetet. Många hantverkare har sina referenser tydligt på sin hemsida, om inte så är fallet kan du fråga om referenser innan du bestämmer dig.
Att få ta del av referenser är mycket värdefullt. Kunder som fått jobb utförda kan berätta om sina erfarenheter. De har dessutom haft tid på sig att ordentligt inspektera arbetet och uppleva dess kvalitet på nära håll.

Är det så att hantverkaren i fråga inte kan visa upp några referenser så kan man fråga sig varför det är så? Kan det vara så att företaget är nystartat? Finns inte referenser får du vara försiktig, men där det inte finns referenser kan det istället finnas vissa förhandlingsmöjligheter!

Kontrakt ger dig säkerhet

Innan arbetet påbörjas ska ni skriva ett kontrakt där det klart och tydligt framgår exakt vilket arbete som skall utföras, hur lång tid det skall ta, vad det ska kosta, vem som skall stå för kostnader kring transport, bortförseln, material och liknande samt vem som skall ansöka om ROT-avdrag. Läs igenom kontraktet mycket noggrant innan du skriver under.

Lycka till!

Så köper du fönster online

Idag kan man köpa väldigt mycket på internet. Det går även att köpa fönster online! På vissa sätt är det till och med enklare att göra sina fönsterköp på nätet istället för i butik. Vi går igenom hur du går tillväga. 

Se till att du har rätt mått

Det viktigaste när man beställer nya fönster är att man har rätt mått. Kanske har du en firma som hjälper dig byta fönster, i så fall vet de vilka mått du skall ha. Handlar det om fönster till ett nytt hus så står det med all säkerhet i ritningarna vilka mått det skall vara på fönstren. Tänk också på att det ibland måste vara brandklassade fönster på vissa ställen. 

Jämför pris och egenskaper på glas

Online kan du enkelt jämföra alla de olika egenskaper och kvaliteter som fönsterglasen har vilket helt klart förenklar. Där kan du också enkelt få en kostnadsöversikt och se hur mycket dyrare eller billigare dina val gör fönsten. Det är svårt att ha u-värden och liknande i huvudet. Tänk på att energibesparande glas kan minska dina uppvärmningskostnader. De kostar mer men kan göra att du spar pengar i längden. Samma sak gäller med inbrottssäkra glass som inte går att krossa. Att köpa nya fönster är en investering som man har med sig i 20-30 år och det är grundläggande att man känner till alla kostnader och valmöjligheter innan man gör sitt beslut.

Material och utförande på fönsterram

Idag finns det många olika typer av fönsterramar i varierande material och med praktiska funktioner. Till exempel de populära tilt-and-turn fönstren som går att öppna på tre olika sätt och som är lätta att rengöra. När det kommer till material är de vanligaste trä, aluminium och plastkomposit. De har alla sina för och nackdelar. Trä är det som de flesta tycker är vackrast, trä har också god isolationsförmåga. Dock behöver träfönster målas om med jämna mellanrum. Nu finns det träfönster med aluminiumbeklädnad vilket gör dem näst intill underhållsfria. Aluminiumfönster, alltså sådana som är metall rakt igenom, är de mest hållbara, men de kan lämna en del att önska när det kommer till isolation. Plastfönster är både tåliga och ger god isolation men håller inte alltid för kundens estetiska krav.  

Slipp långa resor

Det bästa med att göra dina fönster inköp på internet är att du inte behöver åka till en butik. Du spar både pengar och tid genom att beställa fönster på nätet då. De finns fönsterleverantörer som se till att dina fönster kommer hela vägen fram till din dörr. Är man mitt uppe i ett husbygge eller bor ute på landet är det otroligt praktiskt att slippa hyra en stor bil för att hämta fönstren.

Såklart kan man göra både och! Många tittar först på internet och bestämmer sig sedan i butik. Vi önskar er all lycka till med ert fönsterköp!

Köp personliga skyltar i Stockholm

Det finns hos många ett uttalat mål att vara unika och skilja sig från mängden och detta gäller framförallt i en större stad som Stockholm där det är lätt att bli lite strömlinjeformad. Inte minst så gäller denna jakt på det unika sina hem och tydligast syns detta genom val av inredning. Det finns numera ett stort intresse kring inredning och det finns således också alla möjligheter i världen att hitta sin egen stil och sin det unika vi berörde ovan; något som sträcker sig från skyltar på dörren vidare till en industriell design i köket och vidare till badrummet som påminner mer om ett slags spa. Roligt, helt klart och något som vi definitivt uppmuntrar då det skapar en mer spännande och dynamisk stad.

Vi nämnde ovan skyltar att hänga på ytterdörren och många ställer sig frågan kring dels hur man hittar sådana och dels också kring hur man gör dessa. Relevanta frågor med två enkla svar: man köper dessa skyltar hos speciella återförsäljare i Stockholm och hur de tillverkas – material och stil – är något som man bestämmer på egen hand. Du kan alltså beställa skyltar med personlighet och där exempelvis hela din familjs namn står skrivet eller där du uppmanar om att ni inte vill ha reklam i er brevlåda. Ett lätt sätt att visa dels vilka man är och dels också underlätta brevbärarens jobb.

Köp skyltar tillsammans

Innan vi lämnar ämnet om skyltar så ska vi tipsa om ytterligare en detalj som gäller villområden i Stockholm – investera tillsammans. Det vill säga, har ni många barn i området och vill att dessa ska kunna leka på ett säkert sätt – investera i skyltar där ni varskor bilister om att barn finns i området.

Vidare så kanske ni har en gemensam odling i kvarteret och kan då beställa – snygga – skyltar om vad som finns odlat. Kort sagt; en skylt för persilja, en för morötter, en för basilika och en fjärde skylt som skriver var gräslöken finns. Ett enkelt sätt att få en snyggare och mer informativ odling och något som fler borde prova; gärna med skyltar av trä som smälter i på ett bättre sätt i ett sådant sammanhang.

Vill man gemensamt skapa sig ett unikt kvarter så är skräddarsydda och specialtillverkade skyltar definitivt ingen dum idé.